Festival Onder De Linden

Geplaatst op door Jeroen Verhoeff

Mijn kunst staat in en rond de kerk dit weekend!

Festival Onder De Linden is een nieuw evenement voor beeldende kunst, muziek, straattheater en gezelligheid in en rond de Grote Kerk van Vlaardingen. Onder de prachtige bomen rond de kerk speelt zich van alles af: plein-air schilders, verkoop van kunst en brocante, aangename livemuziek (klassiek, jazz, chanson), een seizoensmarkt met kruidenplantjes en plukfruit, straat- en locatietheater en een nostalgisch reuzenrad.

Programma vrijdag 1 oktober 19.30 (gratis toegang):
Kunst in de Kerk: verkoopexpositie van 21 kunstenaars en veiling van enkele stukken waaronder werk van Jeroen Verhoeff. Tijdens de expositie is er een gezellige borrel waarbij de lokale poissonnier Peter Pronk ons trakteert op oesters en zalm.

Programma zaterdag 2 oktober vanaf 13.00 (gratis toegang):
Op zaterdag 2 oktober wordt de Markt rond de Grote Kerk omgetoverd tot het Montmartre van Vlaardingen. Onder de majestueuze bomenkring ontstaat een festivalterrein met kramen vol kunst en curiosa. Bovendien is er een kleine seizoensmarkt met kruidenplantjes en plukfruit. Last but not least is er een nostalgisch reuzenrad, en zijn er plein-air schilders, urban sketschers, Karikatuur tekenen vanaf door Jeroen Verhoeff (zijn kunstwerken zijn deze dag ook nog te zien in de kerk), kindercircus Kabel, een uitgebreid kinderkunstprogramma en live muziek.