Karper en snoek

Geplaatst op door Jeroen Verhoeff
 •    15-05-13 spiegelkarper en schubkarper 550
 • .
 • Toen de zon zich vandaag eindelijk weer even liet zien ben ik meteen kopje onder gegaan in mijn favoriete poel. Als snorkelsluipend kon ik een dikke spiegelkarper heel dicht benaderen; nog dichterbij en ik had haar aangeraakt. Zij lag daar kop aan staart met een grote schubkarper te dutten. Mooi om te zien was dat ze zich met hun vinnen verankerd hadden in de leliestengels. Ik blijf het rare beesten vinden, die exotische watervarkens, maar ze blijven me wel fascineren.
 • .
 • .15-05-13 snoekje 650
 • .
 • En ik zie hier altijd snoek; kleintjes zoals deze…
 • .
 • .15-05-13 snoek 650
 • .
 • …snoeken van middelgroot formaat…
 • .
 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 • .
 • …en flinkerds, zoals deze van een meter lang.
 • .
 • Verder zag ik de standaard vetjes, een dikke zeelt, wat schildpadden en
 • de eerste lading pasgeboren baby voorntjes voorbij komen.
 • .
 • .