‘De roadkill vegetariër’

Geplaatst op door Jeroen Verhoeff

De roadkill vegetariër

Van alle dingen die we kunnen doen om de planeet te redden, is het eten van zo min mogelijk vlees het gemakkelijkste en meest effectieve.

Ik hou van vlees, maar ik ben vegetariër omdat ik van mijn kinderen hou, maar ook om mijn kinderen geef (denk daar maar eens over na!). Maar als ik verse, dode dieren vind, zou het zonde zijn om dit te verspillen, dus die neem ik soms mee en gooi ze toch in mijn pan. (Ja, ik ben dus een aaseter, u toch ook? Nee? Wat was dan de laatste keer dat u een dier doodde en ter plekke hebt opgegeten? Juist: het meeste vlees dat we eten is al dagen of weken oud en wordt door anderen gedood; dus de meerderheid van ons kwalificeert zich echt als aaseters). Behalve ethisch verantwoord en duurzaam is dit ook nog eens het smakelijkste scharrelvlees wat er is. Deze net door het verkeer aangereden stadsduif smaakte ook weer prima. (Doe dit niet  als u niet genoeg weet over vogelziektes en lijkversheid!).