NATUURREISGIDS

Ik heb groepsnatuurreizen geleid naar Spanje, Polen, Gambia en Senegal en Costa Rica

en in 2024 ga ik weer natuurreizen begeleiden, en wel voor Agro Natura!

Agro Natura is een kleine reisorganisatie die haar reizen minder milieubelastend probeert te organiseren. Daarom vliegen ze niet, maar kiezen ze alleen bestemmingen die per trein, boot of minibus bereikt kunnen worden.

Op 17 mei 2024 begeleid ik deze zeer gevarieerde reis door Noordoost Polen. Wandelen, fietsen en kanoën door het oerbos van Bialowieza, in de uitgestrekte Biebrzamoerassen, door het heuvelachtige Suwalki Landschapspark en de Mazurische Meren. Deze reis is een afwisselende combinatie van natuur en cultuur, mensen en bevers, wisenten, 4 soorten arenden, 9 soorten spechten, 8 soorten uilen, elanden, wolven, kraanvogels, hazelhoenders en nog veel meer. Een heuse ontdekkingstocht van het echte Noordoost Polen. Er zijn nog drie van de acht plekken vrij.

Op 1 juni 2024 begeleid ik deze vogelreis  naar Engeland en Schotland: the Northumberland: Moors, Dales and Coast en Bass Rock, waar we grote broedkolonies van papegaaiduikers, Jan van Genten, noordse stormvogels, drieteenmeeuwen, alken, zeekoeten en kuifaalscholvers van heel dichtbij kunnen bekijken. We trekken ook het binnenland in om naar oa Schotse sneeuwhoenders, beflijsters, smellekens en visarenden te zoeken. Deze reis is vol.

Webdevelopment by Lucas van Dongen / Departamento B