NATUURTUINEN

De biodiversiteit in en rond de stad neemt behoorlijk af. Groene tuinen veranderen steeds vaker in betegelde terrassen en onze laatste plekjes stadsgroen worden steeds vaker alsnog volgebouwd. Ons verlangen naar rustgevend natuurgroen is misschien wel groter dan ooit, maar we vinden het niet of nauwelijks meer rondom ons huis.

Waarom eigenlijk niet!?

Die prachtige stukjes mooi natuurgroen die u in uw vrije tijd opzoekt zijn namelijk net zo goed te realiseren rondom uw huis. Want de grond is overal nagenoeg hetzelfde. Het zijn alleen de basisvoorwaarden die natuur tot natuur maken. In de vrije natuur zijn dat de hoeveelheid water, planten etende dieren en de mate van verval die het zo rijk en mooi maken. Veel tuinen echter zijn vooral gevuld met steen, exotische planten en bomen (en dus voor wilde dieren meestal oneetbaar), schuttingen, saaie gazonnetjes en aangeharkte, kale grond. Oftewel; daar valt veel te weinig te eten, drinken, schuilen en spelen voor onze wilde dieren en planten.

Wij ontwerpen natuurtuinen. Natuurtuinen waarin talloze wilde en inheemse planten zich thuis voelen en die op hun beurt weer talloze wilde en inheemse dieren aantrekken. Dat realiseren wij door met reliëf, waterpartijen, dood hout en natuurlijk groen doordacht kleine of grotere natuurparadijsjes te ontwerpen  waar ook de tuineigenaar zelf optimaal van kan genieten. Naast al deze zaken letten wij ook op duurzaam regenwaterbeheer, hergebruik en onderhoudsgemak.

Een tuin is altijd fijn om met mooi weer lekker buiten te kunnen zitten. Maar een tuin waarin u bosmuizen en huisspitsmuizen door het groen ziet rennen, waar de egel graag langs komt, waarin u kikkers en salamanders in helder water zwemmen, waar allerlei vogels zingen en hommels en bijen vrolijk zoemen en waar het een komen en gaan van vlinders is, dat is geen tuin meer; dat is een een natuurtuinparadijs!

Wie zijn wij?

Jeroen Verhoeff: natuurschilder, natuurkenner, natuurgids. Zorgt voor het tuinontwerp met nadruk op reliëfvergroting, biodiversiteitsvergroting en zichtlijnen.

Jeroen Hooijmeijer: zeer ervaren hovenier en voedselbos-onwikkelaar. Zorgt voor realisatie en beplantingsadvies.

Vraag naar de mogelijkheden!

 

  • .
Webdevelopment by Lucas van Dongen / Departamento B